Bezinky - recepty

Kategorie: Domácí recepty Bylina: Bez černý

Napsal uživatel Bábina (09.07.10)

Dobře zralé bezinky rozmačkáme v hrnci a pak přecedíme přes řidší látku, třeba gázu. Na litr šťávy dáme 7OOg krystalového cukru a pomalu vaříme tak dlouho, až se šťáva, když jí kápneme na talířek, neroztéká.

Bezinky jsou výborným lékem. Šťávu používáme při úporném kašli dětí, na dobarvení omáček atp. Sušené bezinky vařené v červeném víně jsou výborným lékem proti průjmům. Z bezinkových květů můžeme dělat limonádu, domácí sekt, bezinkový likér z plodů a z listů lze připravit odvar na obklady při bolestech kloubů.

Aktuální hodnocení:
4.3 body
 Váš příspěvek
 
Helua  30.07.12 22:37
Bezinky s jablky-zavarenina

… Tohle delam uz leta a spolehlive mi to nahradi brusinky pri podavani svickove… Skoro bych rekla, ze mi bezinky chutnaji vice. Recept je jednoduchy-hlavne najit pekne bezinky, ty peclive obrat-jako se obira rybiz, pomoci vidlicky. Stopky z bezinek totiz zanechvaji neprijemnou chut a taky nejsou moc dobre pro organismus-neco tam proste vadi.Pak si nastrouham jablka-nahrubo a spolecne s cukrem, skorici a bezinkami svarime -az jsou jablka mekka. pomer je libovolny… Ted to nemam v hlave…nakonec smes dame do sklenicek, obratime je dnem vzhuru a nechame vychladnout. Stava co nam zbyde se muze ulozit v lednicce a popijet-je ale dost sladka a koncentrovana.Lze redit…H. :mavam:

Vložit nový komentář