Kopřivový výluh

Kategorie: Péče o tělo

Napsal uživatel Bábina (11.04.10)

Jarní kopřivová kůra: Kdo nestihl na jarní úplněk začít s očistnou kůrou, může to ještě napravit.

Natrháme dvě hrsti kopřiv i s kořeny. Omyjeme a kořeny opereme kartáčkem. Natrháme na menší kousky (nekrájet, železo vadí). Dáme do mixéru nebo robota a asi se 2dcl dobré vody bez bublinek rozmixujeme na kaši. Poté ve velké sklenici (od okurek) nebo plastové či kameninové nádobě dolijeme zbytkem dobré vody. Povážeme plátnem (utěrkou) a necháme dva dny ustát.

Po dvou dnech zcedíme do lahve. Na přecezení raději použijte plátno nebo opravdu jemné síto. Ze zkušenosti vám mohu říct, že chloupky z kopřivy v krku jsou velmi zatracená záležitost. Nakonec lahev uzavřeme a dáme do lednice. Kdo má studený sklep, také dobře.

Každý den před jídlem vezmeme lžíci nálevu. Pokud se vám tato příprava zdá složitá a netrpíte chudokrevností, artritidou, dnou a jiným podobným neduhem, stačí třikrát před jídlem šálek kopřivového čaje. I vaše vlasy po nálevu z čerstvých kopřiv budou zase jako nové. Jinak je můžete po umytí opláchnout čajem.

Kopřiva je bylina, která má sílu hlavně v kořenech, a proto si ji važme. Není to plevel, ta léčí kudy teče. Proto ji neničme. Ale musí se použít teď než půjde do květu.

Aktuální hodnocení:
4.6 body
 Váš příspěvek
 
provgab  14.08.12 12:25
Kolikrát denně při anemii

Chci se zeptat kolikrát denně se pije výluh z kopřiv při velké anemii.Byla jsem i v nemocnici na transfůzích.

Vložit nový komentář
Přidejte babskou radu

Babské rady ze stejné kategorie