Zázvor - typy na užívání

Kategorie: Domácí recepty

Napsal uživatel Asketka (01.12.10)

Potíže s dýcháním, třeba při nachlazení nebo při kuřáckém kašli zlepšuje zázvor. Dá se konzumovat jako přísada do jídel, nebo jako čaj s medem a citrónem, ale výborný je i jako přísada do kávy.

Stačí ho trošku nastrouhat nebo naškrábat, zalít mletou nebo instatní kávu a přidat trochu méka. Působí zároveň na žaludek, zlepšuje trávení. Káva se zázvorem je možná netradiční, ale chutná docela dobře.

Aktuální hodnocení:
4.1 body
 Váš příspěvek
 
dobruna  02.06.13 13:02

Zajímavá rada-vyzkouším a dám vědět

 
Teta Buri  01.02.14 09:57
Zázvor je lakmusový papírek

Díky za posunutí v oblasti gurmánských pokusů. Můj osobní postřeh je takový, že některé „objevy“ nejen chutnají, ale kudy projdou, tam předají mapu nejkratší trasy ke zdraví. Ne každý ji ještě umí číst. Je to tak, že novickám výborná chuť zapomene nabídnout důvod prozkoumat, jestli je i nositelkou užitku. Všechno má svůj čas. Vím o čem mluvím, patřím k polepšeným, které dlouho vzdorovali jednoduchosti bytí i stravování. Zázvor je lakmusový papírek, jestli se přehoupneme přes neobvyklou chuť a zařadíme jej do svého jídelníčku. Já začala a pokračuji tím, že si přidávám do převařené teplé vody dva plátky zázvoru, někdy s kouskem citronu, ale často bez. Lepší limču, která v jedné rovině chutná i gruntuje neznám…Děkuji za typ na kafíčko. MB

Vložit nový komentář