Chci se zeptat kolikrát denně se pije výluh z kopřiv při velké anemii.Byla jsem i v nemocnici na transfůzích.
Kategorie: Péče o tělo
Napsal uživatel Bábina (11.04.10)
Jarní kopřivová kůra: Kdo nestihl na jarní úplněk začít s očistnou kůrou, může to ještě napravit.
Natrháme dvě hrsti kopřiv i s kořeny. Omyjeme a kořeny opereme kartáčkem. Natrháme na menší kousky (nekrájet, železo vadí). Dáme do mixéru nebo robota a asi se 2dcl dobré vody bez bublinek rozmixujeme na kaši. Poté ve velké sklenici (od okurek) nebo plastové či kameninové nádobě dolijeme zbytkem dobré vody. Povážeme plátnem (utěrkou) a necháme dva dny ustát.
Po dvou dnech zcedíme do lahve. Na přecezení raději použijte plátno nebo opravdu jemné síto. Ze zkušenosti vám mohu říct, že chloupky z kopřivy v krku jsou velmi zatracená záležitost. Nakonec lahev uzavřeme a dáme do lednice. Kdo má studený sklep, také dobře.
Každý den před jídlem vezmeme lžíci nálevu. Pokud se vám tato příprava zdá složitá a netrpíte chudokrevností, artritidou, dnou a jiným podobným neduhem, stačí třikrát před jídlem šálek kopřivového čaje. I vaše vlasy po nálevu z čerstvých kopřiv budou zase jako nové. Jinak je můžete po umytí opláchnout čajem.
Kopřiva je bylina, která má sílu hlavně v kořenech, a proto si ji važme. Není to plevel, ta léčí kudy teče. Proto ji neničme. Ale musí se použít teď než půjde do květu.